IncInc Gay Pride Talkshow: Van Boot naar Boodschap

Marijn Siebel Blog bericht, Events, News 1 Comment

Deel dit bericht

Datum: woensdag 2 augustus 2017
Tijd: 17:00-18:30 workshop, 18:30-19:30 borrel
Locatie: OLVG Oost, Einthovenzaal (volg de bordjes vanaf de hoofdingang), Oosterpark 9, Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden niet nodig

Link naar Facebook

Meer dan een gezellig feestje

Al enige jaren speelt een discussie over de rol van commerciële bedrijven en andere professionele organisaties bij de Canal Parade van de Gay Pride. Binnen de organisaties wordt vaak de vraag gesteld: wat is de rol van een boot binnen een breder diversiteitsbeleid, en hoe kunnen we er meer van maken dan ‘een gezellig feestje’? In de samenleving klinkt de vraag: waarom drukken bedrijven zo’n groot stempel op de Pride, en wat dragen die zelf precies bij aan emancipatie en acceptatie?

Van Boot naar Boodschap

In deze IncInc Gay Pride Talkshow staan de volgende vragen centraal: welke rol kan het organiseren van een boot spelen voor LHBT-acceptatie? Welke rol kunnen initiatieven gericht op de werkvloer spelen voor LHBT-acceptatie? En hoe verhouden deze zich tot elkaar binnen een organisatie? Met andere woorden: hoe komen organisaties van boot naar boodschap?

Wat gaan we doen

Om de relevantie van een inclusieve werkvloer aan te tonen beginnen we de talkshow met een Unconscious Bias Test. Via dit gemeenschappelijke experiment wordt inzichtelijk gemaakt welke rol impliciete associaties over minderheden op de werkvloer kunnen spelen. Vervolgens bespreken we in een Talkshow-setting met een aantal gasten uit verschillende organisaties enkele best practices om inzichtelijk te maken hoe een werkvloer inclusiever gemaakt kan worden, en hoe deelname aan de Gay Pride/Canal Parade daaraan kan bijdragen.

Gasten

Workplace Pride – David Pollard
IBM – Marijn Pijnenburg
PostNL – George Kiebert
Defensie – Kolonel Sandra Keijer
OLVG – TBA
Schiphol Group – Renske Green
Laurens Buijs – IncInc (host)

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *